Workshops

Boomaap Workshops – Samen de natuur in!

Genieten van de natuur kan op veel manieren: wandelen, picknicken en spelen. En altijd is de natuur weer anders. Weliswaar minder nabij en vanzelfsprekend dan vroeger, maar nog altijd biedt het ons rust en het gevoel van ruimte dat ons gemoed een verkwikkende oppepper geeft. Voor kinderen is de natuur een onuitputtelijke bron van vermaak en fantasie, omdat deze ongestructureerde omgeving hen prikkelt, uitdaagt en helpt om hun creatieve en motorische ontwikkeling te ontplooien.
De natuur leeft en actief de natuur in kan met de workshops van de Boomaap: origineel en uitdagend voor kinderen en volwassenen.

Creatief met touw
Een workshop waarin je je helemaal kan uitleven op touw en knopen. Hoe maak je een schommel van touw? Een takel? Of een klimspin? Een levende trampoline. Zelf aan de slag om te ontdekken wat je zoal met touw kunt doen. Met als hoogtepunt roetsjen aan de tokkelbaan. Je voelt je weer helemaal jong.

De boom in
Ervaar het plezier van boomklimmen en geniet van mooie vergezichten.
Na uitleg over het beoordelen van bomen op klimmogelijkheden, het geven van klimtips en klimtechnieken gaan we de boom in. Dit kan o.a. natuurlijk naturel met handen en voeten, met een schuifladder, maar ook met behulp van werplijn en een zelf geknoopte touwladder. Of in een klimuitrusting met gebruik van diverse technieken.

Natuurbeleving en struinen in de natuur
Al struinend de natuur ontdekken en verkennen. Dit kan bijvoorbeeld in een uitgezet struin circuit met het uitvoeren van natuuropdrachten of door middel van een natuurspel. Maar ook door het benutten van je zintuigen. Aandacht voor al wat leeft, groeit en bloeit in de ons omringende natuur.  Een leuke ervaring om de natuur anders te beleven. Hoe voelt mos of modder? Wat als we allemaal onze mond houden (is dat stilte)? De geur van vermolmde boomstam en wat zie ik daar kruipen?  Hoe voelt een boom met  je ogen dicht. Welke diersporen zie je. Hey, een paddenstoel en daar zie ik een vogeltje. Kortom de natuur beleven in al haar verbazingwekkende veelzijdigheid.

Teambuilding
De natuur is de plek bij uitstek om te werken aan de draagkracht van je team. Buiten zijn we immers meer op elkaar aangewezen. Ieder team staat voor zijn eigen uitdagingen en heeft zijn specifieke verbanden, maar zeker is dat ieder team in de natuur kan bouwen aan ontmoeten en verdiepen. Teambuilding met een frisse neus.

De activiteiten in de workshops stem ik altijd af op de deelnemers en de omstandigheden. Speciale wensen bespreek ik graag ruim van tevoren. Ter inspiratie neem gerust een kijkje bij de foto’s van Boomaap Workshops!

Ik ben opgeleid als jeugd- en jongerenwerker, IVN-gids en als uitvoerder van het Natuurwijsprogramma.

De Boomaap. Thuis in natuurbeleving.