Werkwijze

Deskundig, veilig en schoon

Schouwen
Het werk begint met een (bomen)schouw op locatie, waar de werkzaamheden en de werkplek goed kunnen worden beoordeeld. Een eerste indicatie kan ik soms ook geven, op grond van per e-mail toegezonden foto’s en informatie. Mijn advies en vrijblijvende offerte krijgt u direct tijdens de schouw of zo spoedig mogelijk daarna. Op basis hiervan maken we nadere afspraken over de uit te voeren werkzaamheden.

Snoeien en afbreken
De Boomaap werkt zonder zwaar en groot materieel. Door de boom in te klimmen met een speciale klimuitrusting, kan ik heel direct de boom beoordelen en nauwkeurig snoeien. Dat gaat heel goed zonder hoogwerker. De boomkroon kan ik zo gemakkelijk van alle kanten bereiken. Zware takken laat ik m.b.v. een vanglijn rustig naar beneden zakken. De boom kan zo ook in zijn geheel deel voor deel afgebroken worden. Dit heeft grote voordelen als de ruimte rond de boom beperkt is, waardoor onnodige schade aan groen, tuin en perk wordt voorkomen.

Voor het meeste werk volstaat het gebruik van handzaag of de geluidstille accumotorzaag.werkwijze

Snoeiafval
De Boomaap werkt milieuvriendelijk. Dat blijkt niet alleen uit mijn aanpak van het snoeien en zagen zelf, maar ook uit de ecologische werkmethodes, waarin de recyclinggedachte voorop staat. Het snoeihout wordt meestal afgevoerd, maar ik kan het desgewenst ook versnipperen voor decoratieve paden of inzetten als bodemverbeteraar. Met kleine takken kan ik perkafscheidingen maken met zogenaamde takkenrillen. De dikke takken en stamdelen kunnen een nieuwe bestemming krijgen als “bouwmateriaal” voor zithoek, klimelement, fietsenrek, vogelbroedplek of sokkel met een puur natuur uitstraling in uw tuin. Voor het kloven van openhaard- of kachelhout kunt u natuurlijk ook zelf de bijl ter hand nemen. Overtollig hout voer ik sowieso af, zodat de plaats van handeling weer netjes en schoon achterblijft.

De Boomaap. Thuis in bomen.