Visie

Kijk op bomen

Een wereld zonder bomen is onvoorstelbaar kaal. Het frisse groen in de lente, de weldadige schaduw op een warme zomerdag en de bonte herfstpracht; zij geven ons leven ritme en kleur. Bomen bepalen de sfeer en zijn een natuurlijk sieraad in tuin, park en straat. En een boom vol met blad dempt het omgevingsgeluid, produceert zuurstof, reduceert fijnstof in de lucht en is een thuis voor vogels, eekhoorns en insecten.
visie

Een boom groeit, waardoor de beleving langzaam maar zeker verandert. De kruin groeit uit, de schaduw neemt toe. De voedingsbodem kan verschralen terwijl de behoefte aan water toe neemt, waardoor de groeikwaliteit mogelijk vermindert. Bestrating of aansluitende bebouwing van bijvoorbeeld een tuinhuisje, kunnen de groeiplaats nadelig beïnvloeden. Soms krijgt een boom pas aandacht op momenten, dat er iets aan de hand is, zoals bij stormschade, wortelgroei, ziekten en ouderdomsproblemen.

Boomverzorging kan dus op meerdere momenten gewenst zijn. Als gecertificeerd boomdeskundige kan de Boomaap u ondersteunen bij die verzorging. Uiteraard bij ziekten en ouderdomsproblemen, maar net zo goed bij tussentijds onderhoud. Dat houdt uw bomen in goede conditie en voorkomt toekomstig ongemak. Deskundig en zonder grote machines zorgt de Boomaap voor uw waardevolle groen, opdat u
zolang mogelijk onbezorgd kunt genieten van deze beeldbepalende groene “sieraden”.

De Boomaap is:
* Gecertificeerd boomverzorger (European Treeworker)
* Boomveiligheidscontroleur
* Lid van KPB (Kring Praktiserende Boomverzorgers)

De Boomaap. Thuis in bomen.