Speelnatuur- en objecten

Speelobjecten van hout

De Boomaap haalt voortdurend zijn inspiratie uit de natuur en laat zich leiden door de kringloopgedachte. Zo wordt gesnoeid hout het uitgangspunt voor een spannende hut, de steunpilaar voor een touwbrug of het materiaal voor een kaboutertafel.
Van het een komt dus het ander: speelobjecten van (snoei)hout. De mogelijkheden van hout liggen voor de hand als je goed kijkt naar gesnoeid hout of gevelde bomen. Zo ben ik begonnen met het maken van houten speelobjecten, en is het mijn tweede natuur geworden om te kijken waarvoor ik stamdelen en takken zou kunnen gebruiken. Mooie vertakkingen, een robuuste tweesprong, sierlijke tekeningen in boomschijven, sprekende uitsparingen, spannende kleurschakeringen geven mooie, verrassende en uitdagende resultaten.

De Boomaap maakt zo unieke speelobjecten, omdat ik me laat leiden door de vorm van het verzamelde materiaal. Al doende onstaan zo speelhuisjes, trappen, bruggen, zithoeken of een pronkplateau. Een schommel, een organische klimpaal, maar ook een decoratieve borderrand. Even dynamisch als de natuur zelf en met een resultaat dat mijzelf ook steeds weer verrast. De eenvoud en warme uitstraling maken het voor lange tijd een aanwinst voor tuin of speelplaats.

Spelen maar
De speeltoestellen hebben een sterke aantrekkingskracht op kinderen.  Het prikkelt de kinderen tot een actief en ondernemend spel; steeds weer opnieuw komen er andere mogelijkheden naar boven. De unieke vormen geven de speelplekken een heel eigen karakter. De speeltoestellen krijgen een veiligheidskeurmerk.
Tuinen kunnen zo eindeloos met houten objecten verlevendigd worden. Afscheidingen van snoeihout krijgen eveneens een eigen uitstraling. De natuur krijgt zo vanzelf meer ruimte, waar vogels, insecten, vlinders en hommels dankbaar gebruik van zullen maken.

Recyclen wordt zo een feest. Laat u inspireren door de hier getoonde voorbeelden en deel mee in de vreugde door uw tuin een geheel eigen sfeer te geven. Natuurlijk design.

De Boomaap is lid van de Stichting Springzaad en de Vereniging Wilde Weelde

De Boomaap. Thuis in speelnatuur.